Van der Woerd beeldmerk
Organic Farming beeldmerk

Bodembeheer en bouwplan
zorg voor de bodem

De bodemvruchtbaarheid is een heel belangrijk onderwerp binnen de (biologische) landbouw, dus ook binnen ons bedrijf besteden wij hier veel aandacht aan. Daarnaast staat bij ons de wisselwerking tussen natuur en de teelt van de gewassen centraal. Wij gebruiken geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

 
In ons bedrijf versterken wij de bodem en het bodemleven door een 1 op 6 vruchtwisseling. Vruchtwisseling zorgt voor een diversiteit aan bodemleven waar vrienden en vijanden van de plant in dezelfde mate aanwezig zijn. In ons bouwplan is luzerne opgenomen. Luzerne geeft rust en voeding aan de bodem. Door verdichting van de bodem te voorkomen heeft het gewas een betere doorworteling en een goede mineralenopname. De gewasrotatie zorgt er voor dat zware en lichte teelten elkaar afwisselen, zodat de bodem niet te zwaar belast raakt. Waar het kan zaaien we na een teelt groenbemesters in. 

Top <h4>woerdagro.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/home">Welkom</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/over-ons">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/bedrijf">Wie zijn wij?</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/bewaring">Bewaring</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/bodembeheer-en-bouwplan">Bodembeheer en bouwplan</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/privacy">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/producten">Producten</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/mechanisatie">Mechanisatie</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/biologisch">Biologisch</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/wat-is-biologisch">Wat is biologisch</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/certificaten">Certificaten</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/vacature">Werken bij</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/beeld">Beeld</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/foto">Foto</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/video">Video</a></li> <li><a href="https://www.woerdagro.nl/contact">Contact</a></li> </ul>